Situatie op de ICT-arbeidsmarkt nog steeds overspannen

Situatie op de ICT-arbeidsmarkt nog steeds overspannen

• Kookpunt bereikt •

In haar jaarlijkse uitgave "IT Labour Market rapport" schetst bureau Sterkse (www.sterksen.com) i.s.m. Intelligence Groep en Vonq het actuele beeld van de Nederlandse ICT-arbeidsmarkt.

Men berichtte in 2018 dat de vraag naar professionele IT'ers in de afgelopen jaren is gestegen naar een kookpunt en dat dat inmiddels niet is veranderd. Volgens Sterksen ontstaat er steeds meer schaarste aan beschikbare ICT-skills in steeds meer segmenten van het ICT-speelveld.

In de markt van starters / young professionals geldt dat er voor 15 vacatures slechts 1 jonge ICT'ers beschikbaar is. In het mid-career segment is die ratio 10 op 1. De beste recruitment resultaten worden behaald als het gaat om de senior professionals. Daar ligt de ratio vraag en aanbod van arbeid onder de 10 op 1. Feit blijft dat er een aanhouden groot tekort aan ICT'ers is in Nederland.

Indien u de rapportage wilt downloaden, kan dat via deze link: https://sterksen.srsx.nl/wp-content/uploads/sites/29/Sterksen-IT-Labour-Market-2018.pdf